Британският премиер Борис Джонсън е потвърдил официално пред ЕС, че приема отлагането на

...
Британският премиер Борис Джонсън е потвърдил официално пред ЕС, че приема отлагането на
Коментари Харесай

Борис Джонсън се съгласил за отлагане на Брекзит до 31 януари

Британският премиер Борис Джонсън е удостоверил публично пред Европейски Съюз, че приема отлагането на Брекзита, само че е приканил Брюксел да съобщи ясно, че няма да има ново отсрочване на раздялата след 31 януари следващата година, съобщи Ройтерс, представена от Novini.bg.

" Съгласно Закона 2019 (за отсрочване на Брекзита), натрапен на това държавно управление срещу волята му, нямам право да направя нищо друго с изключение на да потвърдя формалното единодушие на Обединеното кралство с това удължение ", написа в писмото на Джонсън до ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск.

" Нежеланото удължение на участието на Обединеното кралство в Европейски Съюз е нездравословно за нашата народна власт ", декларира министър председателят и приканва страните членки в съюза ясно да заявят, че няма да има нови удължавания след 31 януари.

Говорител на Туск удостовери приемането на писмото от Джонсън, което значи, че Европейски Съюз стартира 24-часова процедура по одобряването на новата дата за раздялата с Англия.

" Премиерът Борис Джонсън сега удостовери единодушието на Обединеното кралство за гъвкаво удължение на Брекзита в писмо до ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск. Писмената процедура измежду 27-те страни членки за официализиране на решението ще стартира скоро ", сподели представителят Пребен Аман.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР